Макітри

Сортування:
Макітра-Хвилька 0,5 л
В наявності
Макітра з колядником
В наявності
Макітра-Хвилька 1 л
В наявності
Макітра-Хвилька 2 л
В наявності
Макітра 2,5 для тертя маку ТМ"Етно-Декор"
В наявності
Хіт!
Макітра 2,5 л для подачі "Накат" (Етнокераміка)
В наявності
Хіт!
Макітра 3,5 л для тертя маку (Етнокераміка)
В наявності
Хіт!
Макітра для тертя маку 3,5л (Етно-Декор)
В наявності
Хіт!
Макітра 1,5л для подачі (Етно-Декор)
В наявності
Хіт!
Макітра для подачі 2,5л (Етно-Декор)
В наявності
Хіт!
Макітра гончарна 2,5 л (Класична молочна кераміка)
В наявності
Хіт!
Макітра мала 1,5 л (Класична молочна кераміка)
В наявності
Хіт!
Макітра мала 1,5 л для подачі накат (Етнокераміка)
В наявності
Хіт!
Макітра для тертя маку гончарна 2,5л (Етнокераміка)
В наявності
Хіт!
Макітра гончарна 2,5 л для подачі (Етнокераміка)
В наявності
Хіт!
Макітра  2,5л середня
В наявності
Хіт!
Макітри

Ви знаходитесь на сторінці найбільш відомого виду керамічного посуду, мова йде про макітру.

Макітра посуд конусоподібної форми з шорсткою внутрішньою поверхнею та широким отвором.

Чи варто купити макітру глиняну?

Перевагою макітри є функціональність, її можна пристосувати для різних потреб.

  • тертя маку (існує думка, що назва посуду походить від сполучення слів «мак» і «терти»);
  • приготування тіста;
  • зберігання страв;
  • тушкування овочів та м’яса;
  • подачі вареників, голубців, гречаників;
  • зберігання їжі.

Макітра найбільш вживаний посуд в Україні

Керамічні макітри бувають різних видів:

  • полив'яні макітри, об’ємом менш як шість літрів використовували для приготування та зберігання різних страв.
  • неполив'яні макітри, об’ємом понад п'ять літрів зазвичай використовували для приготування опари та вимішування тіста.

Традиції пов’язані з макітрою

В більшості сімей мак для різдвяної куті перетирав батько родини. Часто перед Різдвом купували нову глиняну макітру та макогін (макогін ви можете придбати в нашому інтернет-магазині або в магазині «Керамікос» що знаходиться у Львові, вул.Хуторівка 23).

Догляд за глиняною макітрою

Використовуючи керамічний посуд слід пам’ятати що його потрібно нагрівати або охолоджувати поступово, не допускайте різких перепадів температури.

  • перед використанням макітри сполосніть її теплою водою;
  • макітри з шорсткою поверхнею мають пористу структуру тому вбирають рослинні та тваринні жири;
  • зберігайте полив'яні та неполив'яні макітри в сухому місці з доступом повітря.

Макітра потрібна річ для кожної господині. Глиняну макітру купити ви можете на нашому сайті. Гарантуємо цілісність виробу під час транспортування вашого замовлення. У нас ви знайдете макітри різних об’ємів за доступними цінами.